وبلاگ

 آیا  پروتز سینه عوارض دارد؟ بررسی جامع خطرات و عوارض پروتز سینه

عوارض پروتز سینه

پروتز سینه جزو عمل‌های بسیار محبوبی است که با فرم‌دهی و بالا کشیدن سینه‌های افتاده و آویزان این روزها بسیاری از خانم‌ها را به سمت خود جذب کرده است. اما یکی از نگرانی‌های اصلی برای هر خانمی احتمال ایجاد عوارض پروتز سینه است، یعنی این سوال به میان می‌اید که با این عمل احتمال چه مشکلات و خطراتی وجود دارد؟ برای رسیدن به جواب این موضوع را باید در نظر بگیرید که به هر حال هر عملی در کنار تمام مزایای خود ممکن است عوارضی هم داشته باشد، پروتز سینه هم از این قاعده مستثنا نیست و می‌تواند عوارضی مثل درد و التهاب تا پارگی کپسول پروتز را داشته باشد. اما قطعاً با آگاهی به تمام جوانب و البته انتخاب جراح باتجربه و ماهر می‌توانید ریسک تمام این خطرات و مشکلات را به حداقل برسانید و در صورت بروز عارضه‌ای سریع متوجه بشوید و درمان کنید؛ از این جهت همچنان همراه ما باشید چراکه در این مطلب قصد داریم به بررسی جامع عوارض پروتز سینه بپردازید.

نگاهی به عوارض پروتز سینه

در ابتدا لازم است بگوییم پروتز سینه برای بزرگ‌ کردن، بازسازی یا بهبود ظاهر و ایجاد تقارن در سینه‌ها استفاده می‌شود. انواع پروتزهای سینه اغلب از جنس سیلیکونی یا محلول نمکی (سالین) هستند که یا در زیر بافت سینه یا عضله‌ی سینه‌ای قرار داده می‌شوند. اما این جراحی هم‌ مانند هر جراحی زیبایی دیگری، ممکن است با عوارض و خطراتی همراه باشد.

به طور کلی باید بدانید عوارض پروتز سینه ممکن است خود را به صورت کوتاه ‌مدت یا بلند مدت نشان بدهد که با توجه به سلامت جسمانی و شرایط هر کسی می‌تواند خفیف یا شدید باشد. با این توضیح بیایید تا به طور دقیق‌تر عوارض مختلف پروتز سینه را شرح دهیم.

عفونت درجای زخم

 از شایع‌ترین عوارض پروتز سینه که ممکن است در روزهای اول یا حتی چند هفته بعد از جراحی خود را نشان بدهد عفونت در جای زخم‌ها است.

حواس‌تان باشد که علائم عفونت شامل درد، تب، قرمزی و ورم است. برای برطرف شدن عفونت آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود و قابل رفع است، اما در موارد شدید امکان دارد نیاز باشد پروتز سینه برداشته شود.

خونریزی و هماتوم

خونریزی و ایجاد هماتوم که در واقع تجمع خون در زیر پوست است می‌تواند شما را دچار ناراحتی کند ، یعنی همراه با درد و ورم شدید باشد. در این شرایط راهکار این است که پزشک خون جمع شده را تخلیه کند.

تغییر حس سینه

یکی دیگر از رایج‌‌ترین عوارض پروتز سینه تغییر در حس سینه‌ها یا نوک سینه‌ها است. این عارضه ممکن است موقتی یا حتی دائمی باشد. در واقع این تغییر شامل کاهش یا افزایش حساسیت در سینه‌ یا نوک سینه می‌شود.‌

ایجاد کلوئید (جای زخم)

از دغدغه‌های اصلی که بیشتر خانم‌های همیشه نگران آن هستند، جای زخم‌های جراحی است که به شکل کلوئید یا همان جای زخم برجسته روی زخم‌ها ایجاد شوند. به هر حال این مورد از عوارض پروتز سینه می‌تواند از نظر زیبایی و ظاهر هر خانمی را اذیت کند، اما نگران نباشید با درمان‌های مناسب و به موقع می‌توانید این مشکل را هم بر طرف کنید.

جابه‌جایی و تغییر موقعیت پروتز

ممکن است پروتزهایی که در سینه جاگذاری می‌شود با گذشت زمان جابه‌جا شوند و تغییر موقعیت بدهند؛ البته اگر خودتان را به دست جراح متبحر بسپارید که در کنار مهارت در جراحی از پروتزهای با کیفیت و استاندارد استفاده می‌کند، نباید نگران این عارضه باشید، اما در کل این مشکل باعث عدم تقارن در سینه‌ها می‌شود و برای رفع آن نیازمند جراحی مجدد هستید.

مشکلات و واکنش‌های مرتبط با بیهوشی

فرایند جا گذاری پروتز در سینه با بیهوشی عمومی انجام می‌شود، از این جهت مثل هر جراحی دیگری امکان دارد افراد با عوارض مرتبط با بیهوشی مواجه بشوند که می‌تواند شامل واکنش‌های آلرژیک، مشکلات تنفسی و همچنین مشکلات قلبی و عروقی باشد.

انقباض کپسولی

انقباض کپسولی به شرایطی گفته می‌شود که در آن بافت اسکار یا به زبان دیگر جای زخم‌های اطراف پروتز سینه منقبض می‌شود که در ادامه سفتی و تغییر شکل سینه را به همراه دارد. باید بگوییم این عارضه درد زیادی دارد و شاید نیاز باشد برای درمان کامل و برطرف کردن مشکلات مجبور به انجام جراحی مجدد باشید.

نشت یا پارگی در پروتز

یکی از عوارض پروتز سینه که می‌تواند تجربه‌ی ناخوشایندی محسوب بشود، نشت یا پاره شدن پروتزهای سینه است که این مورد امکان دارد بعد از گذشت مدتی از جراحی اتفاق بیفتد. مسلماً نشت سیلیکون یا مایع آب نمکی داخل پروتز‌ها می‌تواند شکل سینه را تغییر بدهد و التهاب ایجاد کند. برای برطرف کردن این مشکل چاره‌ای جز جراحی مجدد و تعویض پروتز  نیست.

سایر عوارض نادر

شاید بد نباشد بدانید پروتز سینه ممکن است یک سری عوارض هم ایجاد کند که نادر هستند و احتمال خطر آن‌ها بسیار کم است مثل: ناهنجاری‌های بافتی و همچنین ابتلا به لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک (ALCL)

آیا پروتز سینه باعث سرطان می‌شود؟

از آن‌جایی که در عمل پروتز سینه یک جسم خارجی وارد بدن می‌شود، این باور در بین افراد به وجود امده است که پروتزهای سینه با سرطان ارتباط دارند، در صورتی که تحقیقات و مطالعات نشان می‌دهد که اصلاً ارتباط مستقیمی بین پروتز سینه و سرطان سینه  وجود ندارد.‌

اما لازم به ذکر است که نوعی سرطان بسیار نادر  به نام لنفوم سلول بزرگ آناپلاستیک (ALCL) در اطراف پروتزهای سینه مشاهده شده است. این نوع سرطان به طور کلی به پروتزهای بافت‌دار ارتباط دارد، اما توجه داشته باشید که این نوع سرطان جزو بیماری‌های نادر محسوب می‌شود و امکان بروز آن بسیار کم است.

آیا پروتز سینه مانعی در تشخیص توده‌های سرطانی است؟

به طور خلاصه باید بگوییم از روش‌های اصلی  تشخیص سرطان سینه انجام ماموگرافی است و نگرانی‌های مرتبط با تشخیص سرطان به پروتزهای سیلیکونی و آب نمکی برمی‌گردد. برای تشخیص درست و عدم خطا حتماً به مراکز معتبر بروید که از دستگاه‌های پیشرفته استفاده می‌کنند؛ چراکه ژل و محلول آب نمک موجود در پروتزهای سیلیکونی و سالین ممکن است در بعضی از ماموگرافی‌ها مانع از عبور امواج دستگاه شود، اما همان‌طور که گفتیم با وجود دستگاه‌‌های پیشرفته این مشکل قابل حل است.

چه علائمی نشان‌دهنده عوارض بعد از انجام پروتز است؟

در بحث عوارض پروتز سینه نکته‌ای که بسیار مهم برمی‌گردد به علائم و نشانه‌هایی که مثل آلارام عمل می‌کنند و با توجه به آن‌ها خیلی زود می‌توانید عوارض را تشخیص و سریع درمان کنید. این علائم شامل موارد زیر است:

  • درد شدید به شکل طولانی‌ مدت
  • ایجاد تورم غیر عادی
  • سوزش یا خارش در ناحیه سینه
  • خارج شدن ترشح از محل جراحی که به احتمال زیاد ترشح عفونی است
  • داشتن نشانه‌های عمومی عفونت از جمله تب و درد

علت سوزش سینه بعد از پروتز چیست؟

سوزش سینه ممکن است به دلایل مختلف رخ بدهد که شامل: التهاب و تحریک بافت‌های اطراف پروتز،  واکنش و حساسیت بدن به مواد خارجی پروتز و وجود عفونت است؛ البته انقباض کپسولی هم  باعث سوزش و درد  می‌شود.

 

 راه‌های درمان و پیشگیری از عوارض پروتز سینه

  • رعایت تمام توصیه‌های پزشکی پس از جراحی و همچنین مصرف داروهای تجویز شده
  • رعایت بهداشت و تمیز نگه‌داشتن محل جراحی برای جلوگیری از عفونت
  • استفاده از کمپرس سرد به دستور جراح برای کاهش ورم و درد
  • قطع مصرف آمپول‌ها و داروهای استروئیدی قبل از عمل
  • عدم پوشیدن سوتین و نیم‌تنه‌های ورزشی به مدت ۶ هفته‌.
  • پیگیری‌های منظم پزشکی و انجام معاینه‌ها و بررسی‌های لازم برای اطمینان از روند بهبودی
  • خودداری از فعالیت‌ها و ورزش‌های سنگین تا زمان بهبودی کامل

پروتز سینه

 کاشت سینه برای چه کسانی مناسب نیست؟

با توجه به اینکه پروتز سینه یا کاشت سینه ممکن است عوارضی داشته باشد که بروز آن در هر فردی متفاوت است؛ بنابراین این جراحی برای همه‌ی خانوم‌های درخواست کننده مناسب نیست. اگر باردار هستید یا بچه شیر می‌دهید که نباید سمت پروتز سینه بیایید و  اگر شرایط زیر را دارید از فکر جراحی خارج شوید:

  • در صورتی که مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی باشید.
  • اگر به مواد تشکیل‌دهنده‌ی پروتز حساسیت دارید.
  • در صورتی که به لحاظ روانی آمادگی لازم را ندارید و به دنبال نتایج غیرواقعی هستید.
  • با وجود سابقه‌ی بیماری‌های قلبی یا تنفسی شدید هم نمی‌توانید جراحی پروتز سینه انجام بدهید.

در یک جمع‌بندی باید بگوییم  تصمیم‌گیری در مورد انجام عمل پروتز سینه به مشاوره‌ی دقیق و آگاهی کامل شما به عوارض پروتز سینه بستگی دارد. این عوارض از درد و عفوت گرفته تا انقباض کپسولی و … می‌تواند از فردی به فرد دیگر با توجه به شرایط جسمانی و سیستم دفاعی بدن متفاوت باشد. اما در مجموع مهارت، تخصص و تجربه‌ی جراح و تیم همراه او و تجهیزات کلینیک یا بیمارستان هم نقش مهمی در کاهش عوارض‌ها و خطرات پروتز سینه دارد.

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1

اشتراک گذاری:

جدیدترین نوشته ها

مقالات زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *