در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با موضوع پیکرتراشی چیست؟ آشنا کنیم. داشتن اندامی زیبا و طبق معیارهای روز جامعه، از مهم ترین دغدغه های زنان و مردان می باشد. اما گاهی برخی افراد به دلایل مختلف قادر به انجام ورزش های سخت و یا رژیم های سخت غذایی نمی باشند و ترجیح می دهند از راه های آسان تری مانند انجام جراحی های زیبایی اندام به هدف خود برسند. یکی از این جراحی ها، جراحی پیکر تراشی می باشد که با تخلیه چربی در نقاط مختلف بدن، فرمی ایده آل به اندام شما داده و موجب افزایش اعتماد به نفستان می شود. پس اگر به دنبال راهی برای رسیدن به اندام ایده آل خود می باشید این مقاله را تا انتها مطالعه فرمایید.
پیکرتراشی چیست؟
پیکرتراشی نوعی جراحی می باشد که طی آن افراد می توانند چربی های موضعی بخشی از بدن خود را بدون ورزش و گرفتن رژیم های سخت غذایی از بین ببرند. در این جراحی لوله ای به نام کانولا از طریق برشی کوچک در حد یک سانت، وارد بدن شده و ساختار های چربی را از بین برده و ناحیه مورد نظر را تخلیه می کند. این جراحی در ابتدای کار خود با جراحی شکم آغاز شد؛ به این صورت که بخشی از چربی و پوست شکم از قسمت پایین بریده شده و سپس دو طرف شکم را به هم می دوختند.
اما پس از مدتی که متوجه ناکارآمد بودن این روش شدند، پزشکان تصمیم گرفتند که برای کاهش چربی های موضعی بدن از روشی مانند لیفت صورت استفاده کنند که در آن ناف را سر جای خود نگه می داشتند و از روش پیکرتراشی بدون جراحی کمک می گرفتند. پیکرتراشی هم اکنون به روش های مختلفی مانند جراحی لیپوماتیک، جراحی لیپوست و جراحی ساکشن انجام می شود و هر یک از این جراحی ها چربی های بخش های مختلف بدن را تخلیه کرده و موجب زیبایی اندام افراد می شوند.
ویژگی های بهترین دکتر پیکرتراشی
بهترین دکتر پیکرتراشی می بایست دارای ویژگی های برتری نسبت به سایر پزشکان باشد که بتواند بیماران را مجاب سازد که به او اطمینان کرده و اندام خود را به دست او بسپارند. برخی از این ویژگی ها عبارتند از:
- بهترین دکتر پیکرتراشی می بایست دوره های تخصصی خاصی را گذرانده باشد و از نوین ترین دستگاه ها و شیوه های پیکرتراشی در مطب خود استفاده کند.
- وی می بایست تمامی مجوزهای رسمی جراحی را دارا باشد.
- پزشک شما می بایست بتواند به تمامی پرسش های شما پاسخ داده و اطلاعات کاملی را از جراحی در اختیار شما بگذارد.
- متخصص پیکرتراشی می بایست عکس هایی از نمونه های جراحی های پیشین خود در اختیار شما بگذارد و به شما قدرت انتخاب دهد.
- وی می بایست از سابقه بالایی در زمینه انجام جراحی های زیبایی اندام برخوردار بوده و رضایت بسیاری از بیماران خود را کسب کرده باشد.
- بهترین دکتر پیکرتراشی می بایست تبحر خاصی در زمینه جراحی پلاستیک داشته و بتواند کم ترین عوارض پس از جراحی را برای بیماران خود رقم زند.
فواید پیکرتراشی
- در طی یک عمل جراحی میتوان پوست و چربی های شل در قسمت های مختلف بدن را برداشت و حذف کرد.
- بهبود ظاهر بدن فرد باعث افزایش اعتماد به نفس او می شود.
- اصولا جراحی پیکرتراشی برای افرادی که مقدار زیادی از وزن خود را از دست داده اند، بهترین گزینه است. جراحان پلاستیک انجام پیکرتراشی را به عنوان آخرین مرحله در روند کاهش وزن افراد در نظر گرفته اند چرا که در بهبود پوست و زیبایی ظاهر بدن فرد بسیار موثر است.
- تمام این مزایا باعث خواهد شد که فرد پس از پیکرتراشی نیز به حفظ روند کاهش وزن خود ادامه دهد.
- جراحی پیکرتراشی توسط متخصص پیکرتراشی فرم مناسب و ایده آلی در مدت زمان بسیار کم به بدن می دهد.
- در این عمل فرد بیمار بعد از درمان بلافاصله مرخص شده و بستری نمی شود.
- تورم و ترشحات موجود در این عمل بسیار پایین است.
روش های مختلف پیکرتراشی
همان طور که می دانید روش های پیکرتراشی؛ باهم تفاوت هایی دارند. هر روش برای دسته ای از افراد مناسب است. در ادامه به بررسی انواع روش های پیکرتراشی می پردازیم:
پیکرتراشی با لیپوماتیک
لیپوماتیک یکی از بهترین روش های پیکرتراشی است که در این روش از لوله های کانولای خودکار و مرتعش برای شکستن سلول های چربی استفاده می شود. لیپوماتیک برای کاهش حجم عضوهای مختلف بدن استفاده می شود. برای کسب اطلاعات بیش تر می توانید به مقاله مزایای انجام لیپوماتیک مراجعه کنید. در ادامه به معرفی افرادی که کاندیدای مناسب روش لیپوماتیک هستند، اشاره خواهیم کرد:
- افرادی که روش های غیر جراحی برای آن ها پاسخگو نمی باشد.
- کسانی که سلامت جسمی و روحی بالایی دارند.
- افرادی که توانسته اند وزن خود را ثابت نگه دارند.
- افرادی که در قسمت هایی از بدن چربی موضعی دارند.
- کسانی که دارای بیماری جدی نیستند.
پیکرتراشی با لیپوساکشن
لیپوساکشن در روش سنتی با سوراخ هایی در ناحیه اعضای بدن ایجاد می شود و چربی ها به داخل لوله مخصوص نفوذ می کنند و لوله ها، چربی ها را خورد خواهند کرد. فشار لازم برای انجام این کار باید توسط بهترین دکتر پیکرتراشی تامین شود.
ابدومینوپلاستی برای پیکرتراشی شکم
ابدومینوپلاستی یک روش تهاجمی می باشد که با استفاده از برش های بزرگ روی شکم، چربی و بافت های اضافی خارج می شود. در این جراحی، پوست های اضافی شکم جدا می شود. ابدومینوپلاستی دارای تهاجمی بالا است و برای تمامی افراد گزینه مناسبی نمی باشد.
نقاط مناسب بدن برای انجام پیکرتراشی
پیکرتراشی شکم: داشتن اندام مناسب در زیبایی و سلامتی افراد نقش بسزایی دارد. ممکن است برخی از افراد به دلایل خاص نتوانند رژیم بگیرند یا منظم ورزش کنند، به همین دلیل به سراغ جراحی پیکرتراشی بدن می آیند.
کاندیدا مناسب برای انجام پیکرتراشی شکم:
- افرادی که نمی توانند ورزش کنند، زیرا دچار مشکلات جسمانی هستند.
- افراد جوان به این دلیل که بافت ها در حال رشد می باشند، کاندیدا مناسبی برای پیکرتراشی شکم می باشند.
- افرادی که نمی توانند رژیم بگیرند دچار مشکلات گوارشی هستند.
مزایای انجام پیکرتراشی شکم:
- چربی های اضافه به صورت موضعی از بین می روند و اگر رژیم غذایی رعایت شود چربی ها قابل بازگشت نمی باشند.
- از چربی ها می توان در نواحی مختلف بدن مانند سینه و باسن استفاده کرد.
- با کوچک شدن شکم و کاهش سایز اعتماد به نفس افراد بالا می رود.
پیکرتراشی صورت: جراحی پیکر تراشی صورت یکی از روش های جذابیت چهره می باشد که چربی های اضافه را از ناحیه مورد نظر برداشته و فرد به چهره دلخواه خود می رسد. جراح متخصص بعد از ایجاد برشی ریز جراحی پیکرتراشی را آغاز می کند و با لوله مخصوص سلول ها را بافت های چربی جدا می کند و بدون آن که آسیبی به دیگر بافت های صورت برساند بافت های چربی را سست می کند و سلول های چربی از ناحیه مورد نظر خارج می شود. جراحی پیکر تراشی و یا لیپوماتیک صورت روشی تقریبا دائمی است، اما در صورت رعایت نکردن رژیم غذایی امکان دارد چربی ها مجددا بازگردند.
اقدامات قبل از عمل پیکرتراشی
اقدامات قبل از عمل پیکرتراشی بدن بیشتر به منظور آماده سازی افراد برای پروسه جراحی صورت می گیرد. انجام این کارها باعث می شود بیمار در حین عمل و پس از آن با مشکلی مواجه نشوند.
- از سه هفته قبل از انجام پیکرتراشی توسط متخصص پیکرتراشی، نباید داروهای رقیق کننده مصرف شود که این داروها شامل آسپرین، ایبوپروفن هستند.
- مصرف دخانیات و الکل باعث بروز اختلالاتی در روند عمل پیکرتراشی و بهبودی بعد از آن می شود، بنابراین مصرف آن ها باید قطع شود.
- بانوان نباید زیور آلات به همراه داشته باشند و همچنین توصیه می شود در روز عمل آرایش نکنند.
- بهتر است بیمار لباس های گشاد و راحت به همراه داشته باشد.
- قبل از انجام عمل، لازم است بیمار آزمایشاتی را انجام دهد که یکی از آزمایشات که اکثر افراد باید انجام دهند، آزمایش CBC است.
- چند روز قبل از جراحی پیکرتراشی بدن، باید رژیم غذایی کنار گذاشته شود و در این مدت باید غذاهای مقوی مصرف شود.
- بیمار باید شب قبل از عمل به مقدار کافی استراحت کند و چند روز قبل از عمل بهتر است کافئین مصرف نشود.
مراقبت های بعد از پیکرتراشی
مراقبت های بعد از پیکرتراشی اهمیت بسیار بالایی دارد، به طوری که اگر مراقبتهای لازم، انجام نشود، پیکرتراشی عملاً بدون نتیجه خواهد ماند و فرد به اندام سابق خود باز خواهد گشت. برای جلوگیری از ایجاد چنین اتفاقات نا خوشایندی لازم است که فرد همه توصیههای پزشک معالج خود را مو به مو انجام دهد. چند مورد از مراقبت های بعد از جراحی را برای شما ذکر می کنیم:
- باید از محل استخراج چربی به خوبی مراقبت شود تا از رشد باکتری ها و عفونت ها جلوگیری شود.
- اغلب ناراحتی افراد معمولاً ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از جراحی خواهد بود. در این زمان لازم است تا همه دارو ها را مطابق دستور پزشک مصرف شود.
- مسکن خود را همراه با یک غذای سبک مصرف کنید تا از حالت تهوع ناشی از خالی بودن معده جلوگیری شود.
- مصرف دخانیات و مشروبات الکلی باعث طولانی شدن دوره نقاهت می شود و باید حداقل تا یک ماه پس از پیکرتراشی، مصرف آن قطع شود.
- مهم است که به محض این که افراد توانستند، آرام شروع به حرکت کنند. قدم زدن میتواند باعث جلوگیری از لخته شدن خون در پاها شود و حرکت آرام همچنین ممکن است به افراد کمک کند که به سرعت بهبود یابید. اگر چه توصیه میشود که در اسرع وقت پیاده روی کنید یا به طور ملایم حرکت کنید.
- تا زمانی که دکتر پیکرتراشی، اجازه ندهد نباید استحمام کرد. در واقع زمانی جراح این اجازه را می دهد که مطمئن باشد زخم ها بسته شده اند. در صورتی که آب به این سوراخ ها نفوذ کند، عفونت به وجود می آید.
- حتماً باید گن مخصوص پیکرتراشی تهیه و استفاده شود. استفاده از این گن ها باعث می شود خونابه های ناشی از عمل، خارج شده و از بروز خطر جلوگیری شود. همچنین گن بعد از عمل پیکرتراشی باعث حمایت از فرم جدید اندام شده و بهبودی را سرعت می بخشد.
- از خوابیدن بر روی شکم تا بهبودی همهی زخمها خود داری کنید و ممکن است خوابیدن با ۲ یا ۳ بالشت برای افراد راحتتر باشد.
عوارض جراحی پیکرتراشی
اعمال جراحی دارای عوارضی هستند که جراحی پیکرتراشی نیز چنین است، اما عوارض احتمالی برای همه یکسان نیست و در افراد مختلف به صورت متفاوت خود را نشان می دهد که ما در این مقاله به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم:
- در صورتی که پوست کش سانی خود را از دست داده است، روند بهبود زخم ها کند شده و پوست بدن خشک، چین خورده و بر آمده به نظر خواهد رسید.
- کبودی شدید در منطقه استخراج چربی که ممکن است تا چند هفته باقی بماند.
- عفونت پوستی که یکی از عوارض نادر بعد از پیکرتراشی است.
- سوراخ شدن ارگان های داخلی بدن در موارد نادر رخ می دهد.
- آمبولی ریه، در صورتی که بعد از پیکرتراشی، عفونت وارد جریان خون شده و به ریه ها وارد شود، گردش خون در ریه ها با مشکل مواجه شده و ممکن است که منجر به مرگ شود.
- واکنش های آلرژیک به داروها یا موادی که در طول عمل استفاده می شوند.
- مشکلات قلبی یا کلیوی در پیکرتراشی با تغییراتی که در سطح مایعات بدن ایجاد می کند، ممکن است فرد با مشکلات قلبی و کلیوی رو به رو شود.
- موجب بی حسی در بخش پیکرتراشی شده که در بیشتر مواقع موقتی است و به مرور زمان از بین خواهد رفت.
کلام آخر
پیکرتراشی یکی از روش های کوتاه مدت برای حذف چربی های موضعی در نواحی مختلف بدن می باشد که در سال های اخیر در بین بانوان و آقایان طرفدارهای بسیاری پیدا کرده است. در این روش چربی های بدن با استفاده از لوله ای به نام کانولا از بدن خارج شده و شکل ایده آلی به اندام می دهد.
در این مقاله سعی داشتیم که موضوع پیکرتراشی چیست؟ را به شما عزیزان معرفی کنیم. سپاسگزاریم که تا انتها همراه ما بودید. امیدوار هستیم که این مطالب برایتان مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن هر گونه سوال، انتقاد و یا پیشنهاد از طریق سایت با ما در میان بگذارید.
میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد آرا: 3