ما در این مقاله سعی داریم شما را با اقدامات قبل از پیکرتراشی آشنا کنیم. در دنیای امروز عواملی مانند رژیم غذایی و سبک زندگی ناسالم، تحرک کم باعث چاقی و تجمع چربی در نقاط مختلف بدن می شود. در نتیجه بسیاری از افراد از بدن خود ناراضی هستند و به دنبال راه هایی برای کم شدن وزن و رسیدن به اندامی مناسب هستند. یکی از روش هایی که می تواند گزینه مناسبی برای افراد در رسیدن به اندام مناسب باشد پیکرتراشی است. در ادامه برای آشنا شدن با اقدامات قبل از پیکرتراشی با ما همراه باشید.
پیکرتراشی چیست ؟
این روزها با گرم شدن بازار مدلینگ و تبلیغات، زیبایی اندام بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. با تبلیغات گسترده زیبایی و تناسب اندام، مردم به دنبال راه هایی برای کم شدن وزن هستند. برخی رژیمهای غذایی سخت را انتخاب میکنند، برخی دیگر زمان خود را به ورزش در باشگاهها اختصاص میدهند.
برخی افراد به دنبال راهی سریع مانند مصرف قرصهای چربی سوز و مکملهای دارویی هستند تا به بدن دلخواه خود برسند. برخی از این روش ها اصولی و برخی غیراصولی هستند، برخی برای مدت کوتاهی با عوارض جانبی و برخی طولانی مدت، اما شما را با خیال راحت به مقصد مورد نظرتان خواهند رساند.
یکی از روش های مدرن برای خوش فرم شدن، پیکرتراشی است. اگر پیکرتراشی بدن توسط متخصصان ماهر و با دستگاه های استاندارد آن انجام شود، می توان گفت برای کسانی که می خواهند از نظر علم پزشکی وزن کم کنند و هر چه زودتر به اندام ایده آل خود برسند بهترین انتخاب است.
چاقی و اضافه وزن می تواند ناشی از دو عامل مهم باشد. یکی سبک تغذیه ناسالم و دیگری عوامل ارثی. اگر چاقی شما ارثی است و با رژیم غذایی و ورزش به وزن دلخواه خود نرسیدید، فرم دهی بدن می تواند راه خوبی برای حل این مشکل باشد.
پیکر تراشی بدن قرار نیست به عروق، اعصاب و بافت های بدن شما آسیب برساند. اساس کار پیکرتراشی از بین بردن چربی های موضعی بدن است. به این ترتیب می توانید اندازه را کاهش دهید. این عمل به روش های مختلفی انجام می شود. انتخاب یکی از این روش ها به فیزیک و شرایط بدنی شما بستگی دارد. تکنیک های پیکر تراشی بدن به دو دسته جراحی و غیر جراحی تقسیم می شوند.
روش های پیکر تراشی
پیکر تراشی روش های مختلفی دارد که در ادامه با آن آشنا می شوید :
روش لیپوماتیک :
برخی افراد فکر می کنند که لیپوماتیک و پیکرتراشی بدن در واقع یکسان هستند، اما این نادرست است. جراحی لیپوماتیک یکی از زیرمجموعه ها و تکنیک های پیکرتراشی است. لیپوماتیک را می توان یکی از بهترین روش های پیکرتراشی دانست.
با کمک این روش می توانید مقدار زیادی چربی اضافی را خیلی سریعتر تخلیه کنید. عوارض، خطرات، درد و افتادگی پوست این روش بسیار کمتر از روش های دیگر است. به دلیل دقت و ظرافت بالای این روش، آسیب کمتری به بافت های بدن شما وارد می شود.
روش لیپوست :
در این روش از دو تکنیک مختلف استفاده می شود. تکنیک اول TLA و تکنیک دوم استفاده از ارتعاشات جایگزین است. این عملیات باعث تخلیه چربی ها کاملا یکنواخت و بدون توده می شود. در روش های لیپوماتیک و لیپوست می توان از چربی های مفید حذف شده برای تناسب اندام سایر قسمت ها استفاده کرد.
روش لیپوساکشن :
در این روش باید ناحیه مورد نظر کمی کوتاه شود. سپس چربی اضافی از طریق لوله مخصوصی به نام کانولا که به دستگاه ساکشن متصل است از بدن خارج می شود. از آنجایی که این چربی کیفیت خوبی ندارد، نمی توان از آن برای سایر قسمت های بدن استفاده کرد.
روش ابدومینوپلاستی :
از آنجایی که برای انجام این عمل دو برش در بدن لازم است، فرد باید بیهوش باشد. لگن و ناحیه اطراف ناف دو قسمتی هستند که باید بریده شوند. با توجه به عوارض مختلفی که پس از انجام این مداخله ایجاد می شود، در حال حاضر از تکنیک ابدومینوپلاستی کمتر استفاده می شود.
روش لیپولیزر :
روش کار لیپولیزر استفاده از لیزر است. در این روش چربی های اضافی با ایجاد حرارت از یکدیگر جدا می شوند.
روش بادی جت :
حذف چربی در این روش با کمک فشار و نیروی آب انجام می شود. آب از طریق یک میله فلزی با فشار بسیار بالایی به قسمت هایی از بدن که چربی در آنجا ذخیره می شود برخورد می کند. این فشار آنقدر زیاد است که باعث تجزیه چربی می شود.
روش اولترازد :
امواج اولتراسوند یا هایفو باعث کاهش چربی می شود. این امواج به تمام چربی های عمیق و سطحی بدن نفوذ کرده و پس از ذوب آن ها را از بدن خارج می کند.
روش کرایولیپولیز :
این روش در دمای بین -5 تا +5 کار می کند. از آنجایی که چربی ها مقاومت بسیار کمی در برابر سرما دارند، می توان با خنک کردن محیط، چربی های اضافی را از بین برد.
روش اکسیلیس :
امواج رادیویی که از این دستگاه وارد بدن می شود با انرژی خود چربی را در قسمت مورد نظر بدن از بین می برد. این روش هیچ گونه خطر، عارضه و درد ندارد.
پیکرتراشی برای چه افرادی مناسب است ؟
هرگز نباید از نتایج پیکرتراشی بدن انتظار لاغری و کم شدن وزن داشت، این روش تنها یک روش تناسب اندام است. برای درمان چاقی استانداردی به نام شاخص توده بدن یا BMI وجود دارد که بر اساس آن می توان میزان اضافه وزن را تعیین کرد. افرادی که BMI بالای 25 دارند اضافه وزن دارند و افراد با BMI بالای 30 چاق هستند.
اما افرادی با شاخص توده بدنی زیر 30 کاندیدای مناسبی برای لیپوماتیک هستند و با این روش به نتایج رضایت بخشی دست خواهند یافت. تثبیت وزن از دیگر ملزومات فرم دهی بدن است تا بیمار دچار نوسانات وزنی نشود و وزن او ثابت باشد.
مزایای پیکرتراشی :
پیکر تراشی مزایایی دارد که عبارتند از :
- نماندن جای زخم و بخیه در ناحیه جراحی شده
- از بین رفتن چربی شکم و پهلو
- بهتر شدن شلی و افتادگی پوست
- نیاز نداشتن به بیهوشی
- عدم برگشت به حالت اولیه
- انجام جراحی به صورت بی حسی موضعی
- خارج شدن یکنواخت چربی ها از بدن
- ایمن و بی خطر
- دارای نتیجه طولانی
- رسیدن به تناسب اندام
- دوره بهبودی سریع
- دوره نقاهت کوتاه
لیپوساکشن و لیپوماتیک چه تفاوتی دارد ؟
هر دوی این عملیات زیرمجموعه پیکرتراشی هستند و به حذف چربی اضافی از بدن اشاره دارند. اما در لیپوساکشن چربی در اثر حرارت از بین می رود و دیگر قابل استفاده نیست. در لیپوماتیک چربی های استخراج شده با حرکات بدنی خرد می شوند و بنابراین سلول های زنده ای هستند که پس از تصفیه مجدد قابل تزریق هستند.
هزینه جراحی پیکرتراشی بدن :
هزینه جراحی پیکرتراشی بدن با انتخاب نوع روش پیکرتراشی بدن مشخص می شود، به عنوان مثال هزینه لیپولیز یا لیپوماتیک بدن لیپوساکشن متفاوت است. منطقه در نظر گرفته شده برای تخلیه چربی در هزینه تاثیر گذار است. برای اطلاع دقیق از هزینه پیکر تراشی بدن، لازم است با پزشک متخصص خود مشورت کنید.
جراحی پیکرتراشی چه عوارضی دارد ؟
قرمزی و کبودی ناحیه جراحی، سردرد و در برخی موارد پوست پس از تجزیه چربی را به طور یکنواخت جذب نمی کند. توده ها، برجستگی هایی روی پوست شما، می توانند پس از انواع روش های پیکرتراشی بدن ظاهر شوند. این بی نظمی های پوستی را می توان با درمان های بعدی برطرف کرد.
احتمال بروز مشکلات قلبی یا کلیوی و تنگی نفس به دلیل خروج چربی از بدن وجود دارد. سایر عوارض پیکر تراشی شامل واکنش های آلرژیک، سوختگی پوست، خارش، افزایش دمای بدن، حالت تهوع، احساس ضعف و سرگیجه است. همه این عوارض در صورتی که عمل توسط جراح پلاستیک انجام شود بسیار نادر است.
اقدامات قبل از از پیکرتراشی
برای این که دچار عوارض و خطرات نشوید باید مراقبت هایی را انجام دهید که در ادامه با آن آشنا می شوید :
- لباس های گشاد، مانند شلوار بپوشید. از آرایش یا جواهرات خودداری کنید، جوراب و لباس گرم به همراه داشته باشید. پوشیدن کفش یا دمپایی آسان پس از جراحی راحت تر است.
- 2 روز قبل و بعد از جراحی سیگار نکشید.
- روز جراحی مقداری پماد همراه داشته باشید. مصرف آنتی بیوتیک های خوراکی را از روز قبل از عمل، روز عمل و هر روز بعد از عمل شروع کنید.
- از مصرف آسپرین، محصولات حاوی آسپرین، ویتامین E یا داروهای ضد التهاب به مدت 10 روز قبل از عمل خودداری کنید.
- بعد از نیمه شب از مصرف کافئین خودداری کنید.
- 2 روز قبل از جراحی از داروهای گشادکننده برونش مانند افدرین یا داروهای آسم استفاده نکنید و در روز عمل از داروهای تیروئیدی استفاده نکنید.
- قبل از جراحی صبحانه یا ناهار سبک بخورید.
- همه رژیم های غذایی را 2 روز قبل از جراحی متوقف کنید.
- یکی از اقدامات قبل از پیکرتراشی این است که لاک ناخن خود را پاک کنید.
بعد از جراحی پیکر تراشی چه مراقبت هایی باید انجام شود ؟
برای این که نتیجه مناسبی از این روش بگیرید باید مراقبت هایی انجام دهید. در ادامه به مراقبت های بعد از جراحی پیکرتراشی می پردازیم :
- در روزهای اول از نشستن روی صندلی خودداری کنید و بیشتر دراز بکشید.
- سعی کنید چند ساعت اول بعد از پیکر تراشی استراحت کنید.
- از فعالیت های سنگین خودداری کنید و هنگام انجام کارهای روزانه فشار زیادی به بدن خود وارد نکنید.
- برای مدتی از نمک پرهیز کنید.
- در صورت احساس تهوع می توانید از قرص متوکلوپرامید استفاده کنید.
- طبق دستور پزشک از گن های مخصوص پیکر تراشی به طور مداوم استفاده کنید و فقط هنگام حمام از گن استفاده نکنید.
- اگر لیپوساکشن ران و پا انجام شده است، سعی کنید پاهای خود را بالاتر از بدن قرار دهید.
- داروهایی که پزشک برای شما تجویز کرده را به درستی و طبق دستور مصرف کنید.
- با ماساژ به سمت پایین، مایعات اضافی بدن را کاملا از بین ببرید. تخلیه مایعات به بهبود کبودی و تورم کمک زیادی می کند.
کاهش وزن بعد از جراحی پیکرتراشی :
نمی توان پاسخ دقیقی به این سوال داد. زیرا شرایط جسمانی افراد با یکدیگر متفاوت است و نمی توان برای همه بیماران پاسخی کلی در نظر گرفت. به عنوان مثال مواردی مانند رژیم های غذایی بعد از جراحی، تخصص پزشک، میزان فعالیت بدنی و میزان چاقی فرد از مهم ترین نکاتی هستند که بر میزان کم شدن وزن بعد از جراحی تاثیر می گذارند. پس قطعا با مشورت پزشک می توانید پاسخ دقیق تری در این زمینه دریافت کنید.
آیا پیکر تراشی روشی همیشگی است ؟
نمی توان گفت که استفاده از پیکرتراشی یک روش دائمی محسوب می شود. زیرا در بسیاری از موارد مشخص شده است افرادی که از روش پیکرتراشی استفاده کردند دوباره چاق شدند. به همین دلیل است که توصیه می شود از روش های بهتری مانند جراحی های چاقی استفاده کنید که می تواند نتیجه دائمی برای کم شدن وزن به افراد بدهد.
وجود سیکس پک با پیکر تراشی :
بهترین و مهم ترین راه برای گرفتن سیکس پک ورزش است. اما از آنجایی که این روش دشواری ها و چالش های زیادی را به همراه دارد و زمان بر است، بیشتر افراد علاقه مند به استفاده از روش های دیگر هستند.
اما گاهی به دلیل اینکه میزان چربی اضافی در ناحیه شکم بسیار زیاد است، شکم مسدود می شود. استفاده از تمرینات قدرتی در این روش بهترین شرایط موجود برای گرفتن سیکس پک است. تنها در موارد خاص امکان توسعه سیکس پک برای افراد وجود دارد.
آیا خانم های باردار می توانند از پیکر تراشی استفاده کنند ؟
این روش برای زنان باردار و شیرده مناسب نیست. نه تنها استفاده از پیکرتراشی، بلکه جراحی دیگری برای این افراد پیشنهاد نخواهد شد. زیرا احتمال آسیب رساندن به جنین در این موارد بسیار زیاد است. بهترین راه این است که فرد صبر کند تا بارداری و شیردهی تمام شود و سپس شروع به کم شدن وزن کند.
آیا پیکرتراشی درد دارد ؟
هر یک از روش های جراحی فرصت ایجاد درد موقت و جزئی را برای بدن فراهم می کند. اما بسته به نوع تکنیک، پزشک از بی حسی یا بیهوشی برای آرامش شما استفاده می کند و پس از عمل، مسکن برای بیمار تجویز می شود. کنترل درد در هر دو مرحله امکان پذیر است و جای نگرانی نیست.
استفاده از این روش به عنوان بهترین و مفیدترین روش برای رسیدن به کم شدن وزن محسوب نمی شود. زیرا احتمال بازگشت چاقی و چربی در بدن افراد وجود دارد و امکان دارد زمان، هزینه و سلامت افراد را به دنبال داشته باشد.
پیکرتراشی در قسمت های مختلف بدن
جراحی پیکرتراشی معمولا تحت بیهوشی کامل انجام میشود. گاهی ممکن است از بیهوشی اپیدورال استفاده شود. با وجود تلاش جراح، گاهی برخی از محلهای برش در این جراحی، به صورت جای زخم قابل مشاهده هستند. جراحی پیکرتراشی انواع مختلفی دارد و بسته به شرایط فردی شما، جراح ممکن است انجام یک یا چند عمل جراحی را برای دستیابی به نتایج مطلوب توصیه کند. انواع آن شامل موارد زیر است:
لیفت پایین بدن :
در این جراحی پوست اضافی شکم، باسن و رانها گرفته میشود؛ در نتیجه سلولیتهای پوستی نیز برطرف میشوند. در بعضی موارد به دو یا چند جلسه جراحی برای انجام آن نیاز است.
لیفت ران :
در این جراحی، جراح برشی در کشاله یا بخش خارجی ران ایجاد میکند و پوست و چربیهای اضافی را برمیدارد.
لیفت باسن:
جراح در طی این جراحی در قسمت بالای باسن و گاهی در کنار پهلوها یک برش میدهد و قسمتهای اضافی پوست و چربی را برمیدارد. باقی نواحی با بخیه ترمیم میشوند.
لیفت سینه :
معمولا جراح یک برش عمودی از آرئولا به سمت زیر پستان ایجاد میکند. برش افقی نیز ممکن است در سراسر چین سینه مورد نیاز باشد. سپس پوستههای اضافی برداشته و برای افزایش اندازه پستان میتوان همزمان کاشت سینه نیز انجام داد.
لیفت بازو :
در این جراحی، جراح در سطح داخلی بازو از زیر بغل تا آرنج برش میدهد. پس از حذف چربی و پوست اضافی، عضله زیرین با بخیهها محکم میشود تا فرم بازو را صاف نشان دهد.
کلام آخر
قبل از انجام این روش سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین دکتر پیکر تراشی در زعفرانیه را برای جراحی انتخاب کنید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. از افراد با تجربه و پزشکان متخصص در این زمینه مشورت بگرید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.
میانگین امتیاز 4.6 / 5. تعداد آرا: 5